Bufory do ciasta marchewkowego z lukrem z sera śmietanowego

przepis autorstwa Ivy Manning | Zdjęcie Erin Kunkel

Te wilgotne babeczki składają się z rozdrobnionych warzyw korzeniowych, mąki pełnoziarnistej, a także zdrowej oliwy z oliwek. Pamiętaj, aby wykorzystać umiarkowaną oliwę z oliwek dla najlepszych, wiele maślanych rezultatów. Ciasto, a także lukier są oszczędnie osłodzone cukrem kokosowym, który dodaje bogaty smak karmelowy, a także ma niższy wskaźnik glikemiczny niż cukier dopracowany. Jeśli jednak nie masz go w szafce, możesz zastąpić brązowy cukier.

UWAGA: Pamiętaj, aby w lodówce w lodówce w lodówce w lodówce w lodówce, aby mogło się całkowicie zestalić przed lukrem.

SKŁADNIKI

1¾ kubki Kashiwa Reysol Koszulka (6 uncji/185 g) mąka z ciasta pełnoziarnistą lub biała mąka pełnoziarnista

¼ szklanki (¾ uncji/20 g) owsiany

½ szklanki (4 uncji/125 g) cukier kokosowy

1½ łyżeczki przyprawy z dyni

1 łyżeczka Southampton FC Koszulka proszku do pieczenia

½ łyżeczki sody oczyszczonej

½ łyżeczki soli

1½ filiżanki (8 uncji/250 g) rozdrobnione marchewki

⅓ Puchar (3 fl oz/80 ml) oliwy z oliwek

1 szklanka (8 fl oz/250 ml) niskotłuszczowa maślanka

1 duże jajko

½ szklanki (2 uncji/60 g) posiekane orzechy włoskie

Do lukru z sera:

½ szklanki (4 fl uncji/125 ml) mleko kokosowe w puszkach, schłodzone aż do solidnego (patrz uwaga powyżej)

Ser śmietankowy 4 uncji (125 g)

3 łyżki cukru kokosowego

INSTRUKCJE

Rozgrzej piekarnik do 350 ° F (180 ° C). Wyłóż wspólną 12-kubkową miskę muffinową z papierowymi wkładkami.

W misce wymieszaj mąkę, owies, cukier kokosowy, przyprawę z dyni, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, a także sól. W małej misce wymieszaj marchewkę, oliwę z oliwek, maślankę, a także jajko. Dodaj mokre elementy do suchych komponentów, a także zamieszaj, aż się połączą. (Nie zamieszaj.) Złóż orzechy włoskie.

Zbierz ciasto do przygotowanej patelni. Piec, obracając patelnie podczas gotowania, aż do drewnianego szaszłyka włożona w środek muffinki wyjdzie czysty, od 25 do 28 minut. Pozwól babeczkom świetnie się bawić na patelni przez 10 minut. Przenieś babeczki do stojaka kablowego, a także całkowicie pozwól.

Szukaj ½ szklanki solidnego białego kremu kokosowego z góry puszki mleka kokosowego, a także lokalizację w misce. Pokonaj ręcznym mikserem aż do światła, 2 minuty. Dodaj ser kremowy, a także cukier kokosowy, a także kontynuuj bicie do puszystej, 2 minuty. Schodź się, aż przygotuje się do zamronienia babeczek.

Gdy babeczki są chłodne, równomiernie rozłóż lukier na wierzchu. Podawaj idealne wyjście lub przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce aż przez 3 dni.

Tworzy 12 porcji

Fakty żywieniowe (na porcję)

Kalorie 250

Białko 5 g

Całkowity tłuszcz 15 g

Tłuszcz nasycony 5 g

Węglowodany 24 g

Włókno 3 g

Całkowite cukry 10 g

Dodano cukry 7 g

Sód 280 mg

Informacje te są przeznaczone wyłącznie na funkcje akademickie, a także nie są przeznaczone jako substytut diagnozy medycznej lub leczenia. Nie możesz wykorzystywać tych informacji do diagnozowania lub leczenia problemu lub stanu zdrowia i dobrego samopoczucia. Zawsze sprawdzaj z lekarzem przed zmianą diety, zmierzenie nawyków snu, przyjmowanie suplementów lub rozpoczęcie nowej rutyny sprawności fizycznej.

Ivy Manning

Ivy Manning jest pisarzem kulinarnym, autorką książki kucharskiej, a także instruktorem kulinarnym. Napisała o wiele więcej niż pół książek kucharskich, w tym wiele najnowszych, prostych zup od zera LOSC Lille Koszulka z szybkim chlebami do dopasowania. Jej praca pojawia się regularnie w gotowaniu światła, dobrze odżywiania, a także czystego jedzenia, a także uczyła zajęć na rynku Whole Foods, a także Red Mill Boba. Mieszka w cudownym bungalowie w Portland w stanie Oregon, z jej wegetariańską połową, a także w Greyhound Rescue.